Besparen staat bij veel sportverenigingen op de prioriteitenlijst. Met zuinige verlichting bijvoorbeeld, goede isolatie, milieuvriendelijke energieopwekkers, kunstgras in plaats van natuurgras en de nodige subsidiepotjes vanuit de overheid. Hoe kun je jouw club weer financieel gezond maken? Wij hebben 3 tips op een rij gezet waarmee je kunt besparen als sportvereniging.
Besparen als sportvereniging met ledverlichting
Duurzaam ondernemen heeft inmiddels ook zijn intrede gemaakt in de sportwereld. Met duurzame sportveldverlichting bijvoorbeeld. Hiermee bespaar je enerzijds op onderhoud, omdat ledverlichting een stuk langer meegaat, en anderzijds op de energienota. Met duurzame verlichting kun je als sportvereniging al gauw tot 50 procent besparen op je energieverbruik. Het geld dat je overhoud kun je in de club investeren!
Eigen (duurzame) energieopwekkers
Wil je nóg meer besparen op energie? Dan kun je ook voor eigen energieopwekkers kiezen. Zonnepanelen bijvoorbeeld, windenergie en een warmtepomp. Hiermee kun je zelfvoorzienend worden en enorm besparen als sportvereniging. En vergeet ook goede isolatie niet. Dit houdt de warmte ‘s winters binnen en ‘s zomers buiten! Zowel voor duurzame verlichting, als eigen energieopwekkers kun je als sportvereniging subsidie aanvragen bij de overheid.
Besparen als sportvereniging met subsidie
Om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit de overheid, moet je investeren in de club. In onderhoud bijvoorbeeld, of duurzame oplossingen. Deze investering betaalt zichzelf terug. Zo kun je via de Bosa regeling (stimulering Bouw en Onderhoud van Sport Accommodaties) tot 20 procent van de totale offerte terugvragen bij regulier onderhoud en tot 30 procent als het om een duurzame investering gaat. De besparing die dit uiteindelijk oplevert zorgt ervoor dat je onderaan de streep geld overhoudt. De minimale investering om in aanmerking te komen is 5.000 euro.
Comments are closed for this post.